tisdag 5 juni 2012

Recept på rabarberpaj

Har en vän som har efterfrågat receptet på rabarberpajen jag gjorde till mamma på morsdag. Så självklart lägger jag upp det här. Detta recept har jag själv fått från en väns blogg och den är så god och enkel så jag tycker att alla borde pröva den.

Godaste rabarberpajen

500 g rabarber i små bitar
Lägg dem i en ugnsform och stö på lite socker

Smält 150 g smör, häll i 0,5 dl ljus sirap och 1 dl grädde. Vispa ihop detta, dra sedan av från plattan.

Blanda i en skål
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda detta med den varma "geggan". Häll sedan alltihopa över rabarberna.
Grädda i 25-30 min i 175 grader.
Ytan ska vara knäckig när den är klar.

Man kan ha till vaniljvisp eller glass men det går även utmärkt utan, den är så god själv.

1 kommentar:

  1. Jag tackar så mycket för receptet :) Och vetdu, det är PRECIS den här jag brukar göra :D Haha. Jag hittade den på Linda Skugges blogg när jag sökte på knäckig rabarberpaj ;) Så lustigt.

    SvaraRadera