Godaste rabarberpajen
500 g rabarber i små bitar
Lägg dem i en ugnsform och stö på lite socker
Smält 150 g smör, häll i 0,5 dl ljus sirap och 1 dl grädde. Vispa ihop detta, dra sedan av från plattan.
Blanda i en skål
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
Blanda detta med den varma "geggan". Häll sedan alltihopa över rabarberna.
Grädda i 25-30 min i 175 grader.
Ytan ska vara knäckig när den är klar.
Man kan ha till vaniljvisp eller glass men det går även utmärkt utan, den är så god själv.
Bild från http://weheartit.com/
Jag tackar så mycket för receptet :) Och vetdu, det är PRECIS den här jag brukar göra :D Haha. Jag hittade den på Linda Skugges blogg när jag sökte på knäckig rabarberpaj ;) Så lustigt.
SvaraRadera